Graziabijuterii

Bun venit pe pagina mea in care veti gasi altceva decat bijuterii sau muzica. E locul in care as vrea sa impartasesc gandurile mele despre locuri frumoase, suflete deosebite, animalute pe care le indragesc, chiar daca e poate prima si ultima oara cand le vad...

sâmbătă, 3 aprilie 2010

Cutzu mic


Mi se spune ca am un talent special in a aduna de pe strada animalute abandonate de altii...nu e talentul meu si nu le adun eu: ele ma gasesc pe mine.
Asta s-a intamplat joi dimineata, cand m-am trezit pe la vreo 7 dimineata din cauza ca afara scheuna rau de tot un catel; nu stiu de ce m-am dus glont la poarta, doar mai sunt caini la curtile din jur si mai schiauna, cine stie ce barfesc ei pe limba lor...
Pe o vreme "sa nu dai un caine afara"(uite, ca unii au dat un caine in strada), topaia in ploaie, pe trotuarul de vis-vis, un catel foarte mic, "pasta de mici inca vie", cum ar zice un cunoscut de-al meu, sofer.
Nu am putut sa il las acolo, desi imi era clar ca nici sa il adopt nu am sa pot, asa ca l-am luat.
Magazia in care am improvizat bucataria s-a dovedit un adapost perfect pentru mititelul luat de pe strada; nu a fost deloc pretentios sau mofturos nici cu cutia de pizza in care i-am aranjat culcus, nici cu orezul cu lapte cu care l-am hranit ca sa opreasca diareea...nici cu antiparazitarul pe care l-a inghitit fara comentarii.
Dupa cateva incercari esuate si multe telefoane fara succes, Stefan a reusit sa ii gaseasca un camin in Zarnesti, la un coleg al lui, care a avut suflet bun sa ofere o sansa puiutului, nemaiobiectand nici ca sta la bloc, nici ca e plecat mult la serviciu, nici ca e prea mic.
E una din putinele povesti cu happy- end, pentru ca din ce in ce mai putini oameni sunt dispusi sa acorde o sansa unor animalute amarate, din ce in ce mai multi oameni le arunca pe strada la propriu, in loc macar sa le duca la un adapost.
Pentru ca era tare bucuros de fiecare data cand intram la el sa vad ce face, nu statea deloc linistit, asa ca Stefan a reusit sa il pozeze doar atunci cand manca. Putine poze, mai multe facute cu telefonul, mie insa imi sunt suficiente ca sa imi amintesc mereu cu placere de cutzul asta mic si norocos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu